Nyhedsbrev 2 – Ankomst til Sri Lanka

Sri Lanka – Colombo

Colombo er hovedstaden i Sri Lanka. En by som flere vil sige ikke er særlig imponerende, og nogle vil også sige at der ikke er meget at se. Byen ligger ud til kysten, og med en havn og kystlinje. Men bliv ikke fristet til at bade ved stranden. En tuk-tuk driver fik os overtalt i går til at tage til den 7 km. lange strand ved byen, som ikke krævede meget overtalelse efter en varm gåtur. Men der ligger en del skrald på stranden, sandet er sort af forurening og jernbanen ligger nærmest på stranden. Så det blev blot til en gåtur langs stranden.

Vi bor 12 km fra Colombo i en lille by der hedder Boralesgamuwa – ja, prøv lige at udtale det. Vi har stor morskab ud af når Christian forsøger, at udtale det til vores tuk-tuk driver. Byen er et hyggeligt sted, en lille oase væk fra storbyens larm, med deres eget buddhistiske tempel. Her er hvad man har brug for; flere supermarkeder, apoteker, et par restauranter, street-food, en mobil bager, der spiller Für Elise 24/7.

Giveitago (22 of 32)

Vi var godt trætte da vi ankom. Vi havde ikke sovet i flere dage, eller rettere uger. Den ene to-do-liste havde overtaget den anden, og der havde været travlt helt op til afgang. Med stor spænding i kroppen, og stadig med en følelse af, at det var svært at fatte at vi nu skulle være på rejse i mindst 14 måneder, gik vi nu for anden gang i vores liv op af rulletrappen i Københavns lufthavn, og vinkede farvel til familien i Danmark.

Flyturen gik først til Doha, som i øvrigt lige har fået en helt ny stor flot lufthavn, derefter videre til Colombo. Vores nye hjem – Villa63 – ligger ca. 1,5 times kørsel fra lufthavnen, og kan være lidt svær at finde. Men med god hjælp fra husets mama, så lykkedes det vores driver at finde stedet.

Giveitago (4 of 32)

Villa 63 er en to-etage villa, som ligger helt ud til rismarkerne, med en fantastisk natur omkring. Vi bor på 1 salen, og har en stor villa-lejlighed med altan, hvor man kan nyde udsigten til et rigt fugle- og dyreliv. Det er her vores morgener starter. Vi falder langsomt ind i døgnrytmen, hvor budisterne starter deres morgenbøn kl. 6 til kl. 7, fuglene vågner kl. 7, og flokke af grønne lorikitter flyver ind og sætter sig i træerne omkring. Lidt senere kommer aberne, leger i træerne, og stjæler mad som er lagt ud til de små egern. Dyrelivet er helt fantastisk her, og Christian er som en lille dreng i en stor legetøjsbutik. En af de første nætter vækkede han både Sarah og mig pga. han havde fanget en ildflue. (Så længe det ikke er slanger og edderkopper er det ok).

Giveitago (1 of 1)

Det er det perfekte sted at akklimatisere, vænne sig til de 30 graders varme, og komme lidt mere ned i slowmotion. Det tog os et par dage at komme ned i gear. Det var som om vi havde det ondeste jetlag. Som Sarah sagde ”jeg tager lige en nap på en halv time” – hvilket blev til flere timer, selvom vi kun har 4,5 times tidsforskel. Men vi skulle nok blot vænne os til en ny tidszone uden et skema.

Mama laver skøn lokal aftensmad til os, og familien sørger hele tiden for at vi har hvad vi skal bruge. Så vi skal blot nyde udsigten til vores nye liv.

Som enhver turist, så har vi allerede lavet de første fodfejl. En af de første dage, gik vi ned til en sø der ligger tæt ved. Her er et utroligt fugleliv, og meget fin cykel/gangsti hele vejen rundt. Her ligger også et stort tempel. Vi vidste det jo godt, og har jo prøvet det 1000 gange før på Bali, Thailand og Malaysia – men vi var nok lidt overrumlet af jetlag. Vi valgte at gå ind i tempel området med korte shorts, korte bluser, hat og sko. Vi bliver stoppet på vej ud af politiet, som får en lokal til at forklare os, at man skal dække sig til, alt andet er respektløs. (lidt pinligt).

Christian har det med at udfordre sine smagsorganer, mad har jo altid haft hans store interesse. Så da vi bestiller indisk mad på den lokale restaurant, er han også overbevidst om at han selvfølgelig godt kan klare den stærke version. Men han bliver klogere, og må vandre hjem til Villa 63 med anderumpe og halsbrand.

Og ja, som enhver anden turist – så har vi også pakket ALT for meget. Men jeg gik nok lidt amok i stress og jag før afrejse. Jeg måtte pakke om aften før afgang, og lade noget ligge hos svigermor. Hvad jeg så vælger, at lade ligge er jo ikke mindre end dumt. Den gode myggespray fra Australien, og solcremen fylder da alt for meget, og vi kan sikkert købe noget derude. Men nej – læs lige Lonely Planet – det er nogle af de få ting, som er svært at finde i rigtig god kvalitet herude(Øv!)

Nytårsaften blev fejret på vores altan med udsigt til fyrværkeri indover Colombo, nu mest en masse brag end shows på himlen. Vi sendte en tanke til kolde Danmark, og tænkte på alle de oplevelser der lå forude for os.

Men nytårsaften på Acacievej havde nok også været lidt for sjov for nogle. Vores søde naboer kontaktede os dagen efter, og oplyste os at vores postkasse var sprunget til atomer. Rigtig ærgerligt, men skønt at vi har en lejer som selv kan fikse det problem.

Vi har været på nogle dagsture ind til Colombo, hvor der har været stort fokus på at finde kunst og heste til Sarah. Vi besøgte nogle rigtig gode gallerier; Saskia Fernando Galleries, National Art Museum, og Maria Fernando. Galleries. Sarah kom i kontakt med en lokal kunstner, som vil forsøge at arrangere et besøg på University of Colombo – Visual Art. Besøg hos Premadasa Riding School er ikke helt noget at skrive hjem om. Sarah ville gerne udforske hvordan man passer, plejer og rider heste ude i verden. Ja – det kunne vi hurtigt finde ud af pga. alle hestene var rad og mager. Så det er ikke et sted vi ønsker at støtte. Så heste oplevelsen, må vente til Australien.

Giveitago (14 of 32)

Men ellers har vi været på jagt efter en bog omkring slanger og reptiler i Sri Lanka, hvilket viser sig at være umuligt at finde. Tak skal du ha’ for det gode råd om at købe det hernede Hr. Ulla Allentoft!!! (Har nu været i 5 boghandlere i Colombo). De lokale cafeer er også blevet besøgt, og jo, Kristine, den gode kaffe er også fundet ☺.

Papa her på Villa 63 er også tourguide, og arrangerer ture rundt i hele Sri Lanka. Vi har haft mange snakke med ham, og særligt også i relation til planlægning af vores tur. I fællesskab har vi nu fået sammensat en 14 dages tur rundt i Sri Lanka med afgang i morgen – onsdag den 6. Januar 2016.

Vi returnerer så her til Villa 63 den 19. Januar 2016, hvor jeg har et par kundemøder i relation til min konsulent virksomhed.

”Så er vi i gang”

Se samlet fotogalleri her